Casal de Carme - Centre Popular

Publicado en Associacions

Contacte:
Maria Calaf - Secretària
Aram Bernau - President
T. 93 808 08 22
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

 El Casal de Carme o Centre Popular, inaugurat la primavera de 1991, és l’únic centre cívic del poble en el qual s’hi desenvolupen activitats diverses adreçades a una rang ampli de població. És gestionat mitjançant una junta formada per habitants voluntaris del poble. Compta amb la participació d’uns 250 socis.

L’entitat legal és el Consorci Centre Popular de Carme, participada a parts iguals per l’ajuntament i la Junta del Centre Popular, amb president d’aquesta última.

Els membres de la junta poden ser renovats cada dos anys, però normalment hi romanen 4 o més.

L’objectiu principal del Centre Popular és promoure activitats que siguin de l’interès del poble. Mitjançant l’assemblea de socis anual, s’obra la possibilitat de fer aportacions i suggeriments als habitants del poble.

Algunes de les activitats que promou la Junta del Centre Popular són sortides al teatre, excursions o colònies infantils, contractació d’espectacles diversos, dinars o sopars populars, xerrades i/o debats culturals, exposicions, concursos, tallers, entre d’altres. També ofereix algunes activitats permanents de caire anual com poden ser cursos o classes de certes temàtiques d’interès, com el ioga, l’anglès, la gimnàstica, els balls de saló, la cuina casolana, el voleibol, etc.

La gestió del Casal de Carme incorpora el funcionament d’un bar i d’una biblioteca dotada amb ordinadors, a més a més de les múltiples sales on s’hi desenvolupen diverses activitats que promou o bé la pròpia Junta del Centre Popular o bé altres entitats del poble.

Recentment es disposa d’internet WI-FI a tot l’edifici del Casal, amb accés des dels ordinadors de la biblioteca o bé a través dels PCs personals. És gratuït per tothom.

També cal destacar una sala, el Racó dels Infants, que des de fa 4 anys s’habilità intentant ser un espai lúdic social integrador en què tant infants com adults poden gaudir de bones estones sobretot pensat per l’època d’hivern. El manteniment és força autònom, mitjançant la recol·lecta anual de joguines de 2a mà que s’organitza des de la Junta.