La Coll@nada - Igualada

Publicado en Associacions

Contacte:
Ricard Carles - President
T. 93 805 52 19
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
www.lacollanada.cat
La Coll@nada és una iniciativa que fa uns anys que organitzen diferents joves de la ciutat d’Igualada. Un grup de joves decideixen l’any 2003 plantejar a l’ajuntament organitzar un seguit d’activitats per la gent jove. En el marc del Consell de Joves, es treballa una proposta per tal que els joves puguin ser protagonistes directes de la Festa Major i neix la idea de la Coll@nada, en què els joves, agrupats en colles, participaven de la festa tot organitzant diferents activitats.

Durant l’any 2004, i després d’intenses negociacions, es va poder celebrar la primera edició de la Coll@nada. Les barraques, ubicades al carrer del Rec, sols van ser-hi una nit, i es van mantenir un seguit d’activitats (fes-te el dinar, jocs, bèsties,…) que acabarien configurant el què és actualment la Coll@nada.

L’any 2005 va ser l’esclat de l’èxit de la Coll@nada. Amb 10 barraques situades al carrer del doctor Joan Mercader i tres dies intensos d’activitats, milers de persones (joves i no tan joves) van fer seu els espais i les activitats programades, esdevenint l’activitat de referència de la Festa Major de l’any 2005.

L’any 2007, recollint una idea de feia temps, es decideix impulsar la primera edició del Faust, amb la voluntat que Igualada tingui una festa major d’hivern com moltes d’altres viles catalanes. El Faust neix amb l’objectiu de donar continuïtat a les activitats de la Coll@nada i poder contribuir a ser l‘empenta inicial perquè en un futur es consolidi com a festa major d’hivern a la ciutat.

Els actes programats en la primera edició varen ser limitats, tots els actes eren organitzats per les colles de la Coll@nada, tot i que en un futur s’aposta per acollir actes de diferents entitats o associacions per fer créixer la festa.

Tot i això, la festa i el bon rotllo varen ser els trets identificatius del Faust, amb la voluntat de “fer-la gran”, tal i com pregonava el lema. L’èxit de participació dels actes i la col·laboració de diferents colles de cultura popular en una lluïda cercavila, varen ser els trets més destacats duna festa que busca consolidar-se en un futur.