Òmnium Cultural - Igualada

Publicado en Associacions

Òmnium Cultural
Delegació de l'Anoia
Carrer Sant Pau, 9, 08700 - Igualada
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
http://anoia.omnium.cat


Entitat cultural amb prop de 30 anys d’història a la nostra comarca i que de de l’any 2001 ha impulsat diferents iniciatives culturals, lúdiques i reivindicatives en favor de la llengua i la cultura catalanes. Aquestes activitats, Òmnium Cultural les ha organitzat amb el suport de diferents entitats i institucions de la ciutat i la comarca.

Ha participat en la revitalització de la festivitat de Sant Joan, potenciant-ne el vessant de Festa Nacional dels Països Catalans amb un concert anual; ha dut a terme el projecte de parelles lingüístiques a Igualada (amb la col·laboració d’Atlas) i actualment desenvolupa el programa "Quedem?"; ha organitzat el pas del Correllengua per Igualada i cada any entrega els premis al compromís cultural, en un acte a l'Ateneu Igualadí que reconeix la trajectòria d'una persona i d'una entitat de la comarca.

A més, ha impulsat el portal-web Bonrotllo.cat i ha organitzat desplaçaments en autocar als partits de la selecció catalana, a València i Perpinyà per les diades o bé d’altres sortides lúdiques i culturals. També col·labora amb altres entitats de la ciutat i la comarca per tal d'impulsar activitats lúdiques i culturals.