Unió Cultural Extremenya Anoia - Vilanova del Camí

Publicado en Associacions

Contact:
Ignacio Cava - President
T. 93 804 42 67
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
http://uceanoia.webgarden.es

 

La Unión Cultural Extremeña Anoia neix l'any 2005 com a conseqüència de la fusió de dues entitats existents a la comarca de l'Anoia com són: Centro Cultural Extremeño Anoia i Casa Cultural d'Alcántara Conca d’Òdena, ambdues entitats duien ja uns anys funcionant amb un objectiu comú com és el de promocionar i donar a conèixer la nostra cultura en tots els seus àmbits.

A l'any 1994 es va crear el Centro Cultural Extremeño Anoia i el 1999 va ser creada la Casa Cultural d'Alcántara Conca d’Òdena. A l'octubre de l'any 2004 van començar les negociacions per part de les dues entitats per a la fusió; el desembre del mateix any les assemblees corresponents van aprovar el projecte per majoria, el gener del 2005 es va crear una junta gestora i al maig en assemblea general va sortir constituïda la seva primera junta directiva. Des de llavors, es va començar a treballar i a desenvolupar un programa d'activitats del que cal destacar com actes emblemàtics, "La Matança" que la celebrem a la fi de gener, "El Romiatge de la Verge de les Fites" que se celebra a la fi de març, "El Romiatge de la Verge de Guadalupe" al setembre i el Pessebre Vivent els dies 25 i 26 de desembre, a part d'altres actes com són: xerrades col·loqui, teatre, sortides soci-culturals, exposicions, etc. En l'actualitat comptem amb un grup de cors i danses "El Sentir d'una Terra", un grup de teatre, un grup de balls de saló i un equip de futbol sala.

En la nostra entitat, vam comptar amb uns 300 socis aproximadament, dels quals la gran majoria provenen de la comarca d'Alcántara (Càceres), concretament dels pobles d'Alcántara i Mata d'Alcántara, de diferents comarques i pobles d'Extremadura i de diferents zones d'Espanya.

El nostre local social és el punt de trobada dels nostres socis que diàriament es passen per ell bé per a prendre un vi i xerrar entre amics i paisans, bé per a veure els assajos dels diferents grups (cors i danses, teatre i balls de saló), reunions de treball de les diferents comissions d'activitats o cursets.

Aquesta és a grans trets, la història de la UCEA, una entitat que promou la identitat d'Extremadura aquí a Catalunya i que fa el propi amb la identitat Catalana en la nostra estimada Extremadura.