Falcons de Piera

Publicado en Castellers, Moixigangues i Falcons

Contacte:
Núria Albiol - Presidenta
T. 629 40 60 11
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
www.falconsdepiera.cat


Els Falcons som un grup de persones que fem figures humanes, en les que hi participa des del més gran al més petit de la Colla. Els nostres inicis daten del setembre de 1996, quan vam començar els primers entrenaments, realitzant la primera actuació a l’Abril de 1997 a les Festes del Sant Crist de Piera.

Des de llavors hem actuat arreu d’Europa, anant a Suïssa, L’Alguer, França, Alemanya, Luxemburg, Dinamarca, Portugal, Anglaterra, Àustria, Països Baixos , Suècia i Estonia, participant en moltes d’aquestes ocasions amb L’Aplec Internacional de la Sardana i Mostra de Grups Folklòrics, també hem actuat a nombroses localitats de tot Catalunya, Catalunya Nord, Madrid, València, Salamanca, Murcia i Bilbao. Igualment hem participat a d’altres ocasions amb el Correllengua, entre elles a una cloenda a Perpinyà.

En formem part de 40 a 50 persones. És un grup obert a tothom en el que hi poden accedir gent de totes les edat i condicions. Les nostres construccions són figures humanes sense pinya, moltes d'elles tenen moviment i poden representar amb la seva forma alguna cosa. Per exemple una de les figueres que fem la majoria de Colles de Falcons és la Piràmide o Escala, que tal i com indica el seu nom té forma de piràmide. Cada Colla a més de fer figures comuns, també crea les seves pròpies, i per exemple entre les pròpies dels Falcons de Piera tenim la Flor (aquesta figura té dues parts diferenciades, en la primera l'anxeneta fa una figuereta damunt dels caps dels falconers, en aquest moment pot semblar una flor tancada; en la segona part s'obre la flor i l'efecte és molt més clar), la Figuereta (una figura on l'anxeneta fa una figuereta o una vertical amb el cap dalt de tot de la construcció), Panxa en l’aire (a terra hi ha un falconer que talment com si esté de quatre grapes però al revés, o sigui de panxa enlaire, aguanta gran part del pes de la figura ), el Gat (li vam posar aquest nom perquè és una figura molt insetable i tots els que hi estan s'agafen fort amb les mans i els peus de manera que ens recordava als gats), etc.

El nostre vestuari és camisa i pantaló blanc, totes les colles igual, i ens diferencia de les altres el nostre escut i color de faixa. Tant podem actuar en una plaça, com en un escenari i fins i tot en moviment pel carrer.

També podem fer tallers de falcons (on fem figures més baixetes i fàcils perquè els menuts i els no tant menuts puguin fer un tast del què són els falcons), abans de les actuacions (si ens ho demanen), en escoles, esplais, etc.

Al finalitzar le nostre actuació, normalment fem un pilar desplegant la nostra senyera.