Agrupació Folklòrica Igualadina

Publicado en Popular i Tradicionals

Contacte:
Joan Bernadí Roma - President
Carina Alcoberro - Directora del Cos de Dansa
T. 628 45 67 04 (carina)
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.


L’any 1940 Maria Concepció Puig funda l’Agrupació Folklòrica Igualadina iniciant així es seu camí en el món de la cultura popular i tradicional del Països Catalans per tal d’intentar mostrar a la gent del nostre país, de l’estat Espanyol i de fronteres enllà, com és la nostra dansa.

Els primers anys, la il·lusió era el que impulsava aquest grup malgrat que les comoditats no estaven precisament a l’ordre del dia. El 1958, es va a Madrid per tal de ballar a Televisió Espanyola. El 1961, els dansaires es traslladen a Canarias contractats per l’agrupació i descans, el 1964 participa en la Sarsuela Cançó d’Amor i Guerra a Torre la Vega. Entre el 1970 i el 1980 no es para. Es viatja a Mallorca i a Banyeres de Bigorra (França). El 1974, es participa en el xv Certamen Folklòric Internacional a Santander.

El 1982 es fa el primer viatge a Sicília, que es repetirà el 1983. El 1985, coincidint amb el 25è aniversari de la diligència de la ciutat, l’entitat fa una exhibició de balls vuitcentistes. Les activitats més destacades dels anys 90 han estat els viatges a Alcàntara i a Rússia.

L’any 1997 s’enceta una etapa viatgera i cada estiu ens conviden a diferents països europeus i el primer va ser França; més tard Àustria, i Suïssa, Ja a l’any 2000 i es celebra el 60è aniversari al Teatre de l’Ateneu amb un espectacle anomenat Temps.

Aquests darrers anys l’entitat ha continuat en el seu camí de la difusió de la dansa i la cultura catalana en totes les seves actuacions. Els anys 2006 i el que ara hem acabat 2007 han estat mesos de treball de cantera, ja que molts infantils han fet ja el pas cap a entrar en el cos de dansa i així fer que els joves vagin prenen el relleu, pas a pas i amb consciència, del que representa aprendre i ballar les nostres danses.

L’Agrupació continua tenint un paper important a Igualada, en representacions teatrals com els Pastorets o la cita ineludible de la Festa Major.