Diables de Piera

Publicado en Diables

Contacte:
Kike
T. 636 88 80 61
Cristina
T. 649 37 42 92
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
www.diablesdepiera.cat
 

El grup de Diables de Piera va nèixer l'any 1980 amb la finalitat principal de matenir viva al nostre poble una de les tradicions més arrelades a tota la mediterrània, la passió pel foc. D'això fa més de vint anys, avui en dia però, no és més que una excusa que utilitzem tots per divertir, divertir-nos i crear espectacles de foc, soroll, música i ball.

Som més de 30 persones entre diables i diablesses, tambors, ballarins i ballarines, malabaristes, tècnics de so i llum i agregats de tota mena. Partint de la idea que un correfoc no s'ha de limitar a cremar carretilles i patums, entre tots hem aconseguit que els correfocs dels Diables de Piera s'hagin convertit, amb el pas del temps, en autèntics espectacles. Cada any escenifiquem una història diferent, des del moment d'engegar el correfoc fins al castell de focs final. Històries relacionades amb les religions, els malsons, l'infern,... I per interpretar-les hi participem tots: els diables cremant carretilles, francesos, patums, xiuladores, arboços, vermells,... els malabars fent equilibris impossibles al compàs infernal dels tambors (que sempre són els últims a plegar), els ballarins fent coreografies on també hi ha foc i llum...

Ens reunim cada setmana els dijous després de sopar (cap a les onze) i allà prenem, més o menys en consens, totes les decissions. Tenim un local cedit per l'ajuntament, l'antic escorxador.

A part d'organitzar correfocs, fem tot d'activitats per intentar dinamitzar el poble, especialment la zona antiga, que degut a la política d'expansió demogràfica ha quedat molt abandonada. Entre aquestes activitats estan: Organitzar la festa del barri, fer l'enterrament de la sardina (organitzem un enterrament amb mossèn i el sermó són els tradicionals versots satírics contra els polítics del poble, i per finalitzar una bona sardinada), montar una carrossa per carnaval, fer una calçotada a l'any, partits de futbol, montem concerts i un stand-bar durant el cap de setmana de la fira comercial de Piera, montem el final de festa major de Piera, i altres actes més o menys organitzats. En general, participem en tots els actes lúdics que organitza l'ajuntament i col·laborem amb altres entitats del poble. Últimament el grup de tambors està tenint molt èxit i els demanen per actuacions a concerts, cercaviles,...

Si ja ens heu vist alguna vegada, ja sabeu del que estem parlant. Si mai no heu vingut a un correfoc no deixeu perdre l'oportunitat, la festa està garantida.