Drac de la Llacuna

Publicado en Diables

Contacte:
Joan Ramon Redondo - President
T. 660 26 10 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
www.colladeldrac-lallacuna.tk

 


L’actual Drac de la Llacuna neix el 2005. L’antic ja estava aleshores molt deteriorat. El 3 d’abril d’aquell any, la colla es va reunir amb en Pep Ayora per demanar-li la possibilitat i el cost de la construcció d’un nou Drac. Del vell, fet de cartró pedra i amb una estructura metàl·lica, se’n va conservar la idea original, és a dir, una bèstia de dos caps, que tingués una cua semblant i amb les premisses que sigués dur i lleuger. Així, es tractava de reproduir el vell Drac amb els mitjans disponibles a l’actualitat. Amb l’esborrany acceptat, es va procedir a realitzar en fang aquell esbós. Els membres de la colla van anar opinant dels retocs possibles, i ja amb el cap perfilat es va procedir a la duplicació. Mentrestant, es va començar a fer la base del drac, utilitzant matèries com el poliuretà, el paper, el filferro o la plastilina. Una vegada va agafar la forma desitjada, es va procedir a portar-lo al taller, on es es va procedir a laminar-lo amb fibra de vidre i resina de polièster. El Drac pesa 48 quilograms, té una alçada de 184 centímetres, en fa 150 d’ample i 380 de llarg.

El Drac va ser presentat el dia 1 d’octubre, en els actes del Correllengua. Els nens i nenes de l’escola Vilademàger li van posar de nom Draqui-Fogueró. Els padrins van ser Francina Rovira, Joan Gol i el Drac de Sant Quintí de Mediona. El Drac participa en les principals festivitats que es celebren a la zona, com la Festa Major de la Llacuna, la de Rofes, la Fira de Sant Andreu o el Correllengua.