Associació Cultural Camp del Rei - Vilanova del Camí

Publicado en Diversos

Contacte:
Manolo Cano
T. 93 804 43 14
T. 699 44 28 02
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
La Comissió de Festes Camp del Rei va començar les seves activitats el setembre del 1985; uns mesos més tard, el febrer de 1986 es constituïa legalment amb el nom d’Associació Cultural Camp del Rei.

La I Festa Popular del Barri del Camp del Rei es va celebrar els dies 27, 28 i 29 de setembre, amb una gran acceptació dels veïns del barri que dóna nom a l’entitat. La festa, organitzada amb diversos actes culturals, esportius i lúdics, va representar en el seu moment un revulsiu per les famílies, en la seva majoria d’origen humil, obrers gairebé en la seva totalitat de les indústries de la veïna Igualada. La manca d’espais d’esbarjo i d’oferta d’oci que oferia Vilanova en el seu conjunt aquella època, afavoria la paulatina transformació del Barri en una ciutat dormitori d’Igualada.

La bona acollida de la festa veïnal va consolidar la junta veïnal, i va marcar els seus objectius i prioritats futures; fomentar la convivència entre els veïns i dotar d’identitat pròpia a un barri anònim fins llavors, promovent la cultura popular i buscant sempre la complicitat dels seus habitants.

La notorietat adquirida a nivell local i comarcal d’activitats com la pròpia Festa Popular i el Carnaval infantil, va donar una nova dimensió als objectius inicials, i l’entitat va ampliar el seu àmbit d’actuació a tota la població: va organitzar en diversos anys consecutius, en col·laboració amb la regidoria d’Esports, la Festa de la Bicicleta de Vilanova del Camí, fent-la més concorreguda que mai. També al Carnaval de Vilanova, la comparsa Camp del Rei, amb la seva incondicional participació a la Rua, ha aportat el seu òbol per aconseguir el reconeixement comarcal del Carnestoltes de Vilanova del Camí. En reconeixement a aquesta tasca, l’ACCR va rebre el 2001 la Medalla al Mèrit Cultural de Vilanova del Camí.

En l’actualitat segueixen vigents els objectius inicials, fer barri i fer poble mitjançant la cultura popular. En aquest moment, apostant pels joves, s’ha creat el grup de percussió MoltaXamba, que ja compta amb 25 components, i augmentant...