Colla de Geganters de Masquefa

Publicado en Geganters i Capgrossos

Contacte:
Elena Fàbregas - Cap de Colla
T. 626 25 25 27
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

La Colla de Geganters i Grallers de Masquefa neix l'any 1987, fruit de l'interés d'un grup de masquefins i masquefines pel món geganter i amb el suport de l'Ajuntament de Masquefa que és qui es fa càrrec de les despeses de construcció de les figures de gegants i del vestuari dels membres de la Colla.

Es fan diferents esboços entre els artistes locals masquefins i seguint aquests esboços en Toni Mujal de Cardona ( Constructos de Gegants) és qui acaba definint la seva imatge i construint els nostres gegants, són per tant, personatges imaginaris.

El nom triat per les nostres figures és el nom dels patrons del poble, Sant Isidre i Santa Magdalena .

Del seu vestuari se n'encarregen les modistes de Masquefa. La Geganta ha estrenat  ja tres vestits, i el Gegant porta el primer vestit.

La Colla de Gegantesr i Grallers de Masquefa ha mantingut, des de 1987, ben viu l'esperit geganter al poble i a la comarca de l'Anoia , els gegants hi són presents a les nostres festes:

Festa Major Gran ( S.Magalena 22 de juliol ) i Festa Major Petita (S. Isidre , 15 de maig); assejada de Gegants acompanyats d'altres Colles d'arreu: Ofrena floral a Sta. Magdalena. La nostra geganta aquell dia llueix ram de flors naturals que porta fins a peu de l'altar; Ofrena floral a S.Isidre, els més petit de la Colla acompanyat al nostre gegant fins al peu de l'altar per lliurar l'ofrena floral.

Així com altres festivitats masquefines: Corpus (encapçalem la procesó de Corpus); Fira de l'Infant i Jocs gegants per els més petits, pràctiques de passejar gegants per els més grans.

Al llarg de tots aquests anys per la Colla han passat més d'unes seixanta de persones de diferents edats. Avui som 20 persones, també de totes les edats des de 65 a 6 anys, com veieu, gent gran, adolescents, joves i menuts.

La Colla ha tingut tres caps de Colla, en Josep M'ª Rovira des dels inicis i durant deu anys, un any en Francisco i l'Elena Fàbregas que ja en fa 12 .

Els nostres gegants tenen ball propi, "El vals del Gegants de Masquefa", música creada per en Mestre Matas per els nostres gegants, la coreografia va anar a càrrec d'en Lluís Ardèvol i Xavier Leoz . El ball es va estrenar el 27 d'octubre del 2007, en els actes de celebració del 20è aniversari de la Colla.

http://www.youtube.com/watch?v=WvebxtXo2xs

Una de les nostres activitats és està en permanent contacte amb els nens i nenes del nostre poble, els nostres gegants també van a l'escola!, durant una setmana estan a cada centre educatiu a on es treballa el món geganter , fruit d'aquesta interacció tenim La Llegenda dels Gegants de Masquefa.

Per darrer peró no menys important, dir-vos que Masquefa és Candidata a Ciutat Gegantera 2012.