Colla Gegantera de Vilanova d'Espoia - La Torre de Claramunt

Publicado en Geganters i Capgrossos

Contacte:
Ramon Font Tarrida
T. 660 25 86 89
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.El 17 de maig de 1999, amb motiu de la celebració de la festa dels 200 socis del Centre Recreatiu i Cultural de Vilanova d’Espoia, es va posar en marxa la intenció de construir una parella de gegants representant dos personatges del poble.

En Tonet era pagès i feia construccions de barraques per tota la comarca de l’Anoia. Per aquest motiu porta una barraca en una de les mans i en l’altre un martell de picar pedra. Fa 3,55 metres d’alçada i pesa 55 Kg.

La Victòria era una mestressa de casa, mare de 6 fills. Als matins treballava al sector del tèxtil i a les tardes venia la fruita del camp. És per aquest motiu que porta una cistella amb fruita i un mocador. Fa 3,50 metres d’alçada i pesa 50 Kg.

La construcció dels gegants va ser encomanada a Dolors Sans i el dia 6 d’agost del 2000, en motiu de la festa major, van ser inaugurats. A partir d’aquesta data la Colla Gegantera de Vilanova d’Espoia ha fet múltiples sortides arreu de Catalunya, ha participat en les diferents ciutats geganteres i cada primer diumenge de juny celebra la trobada de gegants convidant diferents colles de Catalunya.

Actualment la colla gegantera de Vilanova d’Espoia està formada per 36 membres i també compta amb els grallers.