Grallers i Geganters dels Prats de Rei

Publicado en Geganters i Capgrossos

Contacte:
Joan Casamitjana - President
T. 600 82 55 31
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.Ara fa poc més de 10 anys que una colla de joves dels Prats de Rei fundaven el Grup de grallers d’aquesta vila de l’Alta Segarra. La causa principal que va motivar el naixement del grup fou la creació dels gegants, sota els auspicis de l’Ajuntament. D’aquesta manera, més d’una quinzena de joves va començar a assajar cada setmana per preparar la seva presentació en públic: la primera trobada gegantera del poble en el context de la festa major. Els progressos foren notables, la qual cosa va propiciar l’admiració dels vilatans en el debut oficial. Animats amb l’embranzida inicial, el grup es va anar consolidant, amb una significativa ampliació del repertori, i amb l’experiència aconseguida en les diferents actuacions realitzades a les trobades geganteres de pobles i ciutats de la nostra geografia.

La seva activitat no s’ha limitat només a ser acompanyant de gegants: també han protagonitzat o participat en nombroses cercaviles. Mereixen especial menció la realitzada al Saló Internacional de Turisme de Barcelona així com la destacada actuació al Fòrum Universal de les Cultures del 2004.

Actualment el grup s’ha reforçat amb nous membres i continua assajant periòdicament, si bé la seva activitat s’ha concentrat als mesos d’estiu. Això sí, sempre estan disposats a portar la gresca i festa del so de la gralla a on faci falta, conscients que al mateix temps posen el seu granet de sorra en la promoció de la cultura i tradició popular.