Societat Recreativa Unió Begudenca - Masquefa

Publicado en Geganters i Capgrossos

Contacte:
Eduard Roig
T. 93 772 73 53
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.La història del nostre poble es remunta al segle XVII, quan els carros que feien el trajecte entre Igualada i Barcelona s’aturaven als hostals situats estratègicament al vell mig d’aquesta ruta, per poder abeurar els animals i els viatgers fessin un mos. Això va ser l’embrió del que seria el poble de La Beguda Alta i també de La Beguda Baixa. Això ha fet que la gent de La Beguda hagi tingut des de sempre un caràcter obert i receptiu vers l’altra gent.

Al caliu d’aquesta manera de ser, el primer dia del mes de Desembre de l’any 1922 un grup de vilatans es reunia al local del carrer de la Carretera (actualment carrer Major) per a constituir legalment i definitiva la “Sociedad Germanor Begudina”, l’entitat canvià de nom “por orden gubernativa” el 23 de novembre de 1924 al de “Sociedad Recreativa Unión Begudense” i que més tard es traduí al nom actual en català de Societat Recreativa Unió Begudenca.

Des dels seus inicis, la Societat va tenir la seva seu en un local de lloguer situat al carrer Major, 53. La Societat Recreativa Unió Begudenca és una entitat privada sense ànim de lucre que realitza activitats de caràcter recreatiu, esportiu, cultural i associatiu en general. Actualment, la seu de la Societat és al carrer Mossèn Cinto Verdaguer s/n, a l’edifici anomenat l’Envelat.

Als seus inicis la Societat realitzava activitats com eren: la Coral, l’escola de nit, balls, excursions, subscripcions i sobretot, la Festa Major. Més endavant cinema, teatre, bastons, esbart. ctualment les activitats que s’organitzen són les següents: Teatre, Bastons, Gegants i Grallers, a més d’excursions i festes.

També col·laborem amb la cessió del nostre local a d’altres activitats com: reunions informatives dels Ajuntaments, mítings de grups polítics gimnàstica de l’escola de La Beguda, entrenaments d’equips esportius de pobles veïns i festes particulars. La Societat es manté bàsicament de les quotes dels socis, de les entrades des les festes i del cafè, de les subvencions anuals dels Ajuntaments i de col·laboracions voluntàries.