Geganters i Grallers de la Llacuna

Publicado en Grallers i Tabalers

Contacte:
Ramon Pijuan - Cap de colla
David Abram - Cap de colla
T. 669 25 03 51 i 93 897 62 43 – 93 422 51 74 (Ramon)
T. 650 39 61 81 (David)
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
www.gegantsllacuna.blogspot.com

Els Gegants de La Llacuna van ser construïts en el 1994 i representen un bomber i una bombera.

El motiu de que fossin bombers va ser el fet de tenir un parc de bombers a La Llacuna i es va pensar que uns gegants bombers podria ser una bona representació del poble, un poble envoltat de milers d’hectàrees de massa forestal.

Actualment i que en tinguem constància, són els únics gegants bombers que hi ha a Espanya i un dels pocs que hi ha al món, tenint en compte que en més de 80 països s’hi poden trobar gegants. No obstant hi ha un gegantó bomber a Girona i de moment sabem que hi ha uns gegants bombers a Lessines (França) i a Bèlgica.

Actualment la nostra colla “Els Geganters i Grallers de La Llacuna” realitzem unes 25 actuacions a l’any. D’aquestes actuacions, unes 18 són Trobades Geganteres arreu dels Països Catalans (Catalunya, País Valencià i Illes Balears) i a l’estranger (França i Andorra). No obstant, en un futur immediat, la Colla volem obrir-nos camí a altres Comunitats autònomes o països. Sense anar més lluny, l’any 2007 l’Andreu (el gegant bomber de La Llacuna) va fer les amèriques. El passat 10 de setembre, l’Andreu, juntament amb 8 gegants catalans més, van iniciar aquest llarg viatge des del port de Barcelona fins a Costa Rica. La comitiva de les colles de Vallgorgina, Riudoms i La Llacuna vam viatjar cap a Costa Rica el 21 d’octubre de 2007 per participar de varies trobades geganteres en aquell país i tambè al Encuentro Nacional de Gigantonas de Costa Rica.

Un dels fets més importants que a sofert la nostra entitat és que a principis del 2006 la nostra colla la composaven uns 15 membres. Avui en dia som uns 40. La diferència la trobem en la creació d’un grup de Grallers i Timbalers que, des de fa un any i mig, formen part de la Colla dels Geganters i Grallers de La Llacuna. Aquest grup de joves són els que realment donen vida a les actuacions dels nostres gegants i son un clar exemple de treball en grup i coordinació, trets que es fan notar en cada actuació que realitzem. Els progressos que han fet durant aquest any i mig són sorprenents. Els Geganters i Grallers de la Llacuna son socis de l'Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya i del Cercle Internacional d'Amics dels Gegants.