Grallers d'Igualada

Publicado en Grallers i Tabalers

Contacte:
Pep Soler
T. 669 32 99 37
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.









Durant els actes de Festa Major d’Igualada de 1990, el dia 23 d’agost, es va presentar a la ciutat un nou grup anomenat Grallers d’Igualada. Avui en dia podem presumir d’aquests anys d’experiència que ens han portat a poder actuar a diversos punts de la geografia catalana.

a música dels Grallers d’Igualada s’ha pogut sentir en diverses festes arrelades a la cultura popular catalana, com poden ser l’”Aquelarre” de Cervera o les Festes de Santa Eulàlia de Barcelona. També hem participat dins el moviment del bestiari festiu tot acompanyant al Drac i la Víbria d’Igualada. Correfocs, cercaviles, matinades, tamborinades..., i tot tipus de celebracions on han requerit un toc musical propi sense allunyar-nos de l’arrel plenament tradicional del so de la gralla i el tabal.
Desde música medieval fins a adaptacions de grups actuals, tot passant per les peces ja mítiques composades per aquest instrument, configuren el nostre repertori.

Actualment estem col·laborant amb l’agrupació Dessota tot acompanyant la imatgeria festiva d’Igualada, ampliant d’aquesta manera el ventall de possibilitats del grup. Tenim també un servei pràcticament “a la carta” adaptant-nos i aprenent a tocar peces específiques per elements festius i/o tradicionals com poden ser per exemple el “Ball dels Gegants d’Igualada” (Ferran i Isabel), el “Ball de Faixes de Sant Martí de Tous” o el “Ball de la Víbria d’Igualada”.