Coral Xicoira - Piera

Publicado en Corals Adults

Contacte:
Montserrat Escolà - Directora
T. 93 776 22 24
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
La coral Xicoira de Piera, va ser fundada el 1985, per Na Maria Escolà, Na Montserrat Escolà, i en Jaume Fons, al redós de la Parròquia de Santa Maria de Piera. Es va crear per transmetre uns valors humans, cristians i de país a través de la música. Així s’intentava dotar a la Vila de Piera d’una entitat que des de la vessant d’un lleure creatiu donés una formació integral als infants i joves gaudint de l’oportunitat d’aprendre i gaudir cantant.

La coral Xicoira de Piera forma part del Secretariat de Corals Infantils de Catalunya (SCIC). El SCIC va ser fundat l'any 1967 per un petit grup de corals que ja funcionaven independentment, però que tenien moltes coses en comú.

Les persones que van fundar-lo i també les que l'integrem ara, creiem que el cant coral és un mitjà que contribueix, en gran manera, a la formació dels infants i dels joves per les immenses possibilitats que té d'introduir-los en el gust per a les coses belles, especialment la música, en el goig de dominar un mitjà d'expressió com és la veu, en l'amor a la llengua i al país, en la joia per l'amistat i en la disciplina lliurement acceptada, en el treball d'equip i de conjunt i finalment, en el gust de col·laborar amb altres infants.

Les corals que integren el SCIC són mixtes i voluntàries, obertes a infants d'entre 4 a 16 anys que canten a veus blanques i, primordialment, en català. Actualment estan federades unes 120 corals, repartides per tot el territori català. N'hi ha una a les Illes Balears i dues al País Valencià.

Hi ha junta de pares de l’entitat i es celebren assemblees de pares (un mínim d’una per curs). També s’assisteix a reunions “extres” com poden ser, en el cas d’aquest any, reunions sobre la participació a l’Europa Cantat de Nevers, o altres per directors sobre coses diverses puntuals del curs o de com ensenyar un repertori, així com de formació.

Els horaris d’assaig són els dissabtes al matí d’11:30 a 13:30 el mitjans i grans, i de 12:30 a 13:30 els petits.