Societat Coral la Cuitora - La Llacuna

Publicado en Corals Adults

Contacte:
Sandra Segura - Directora
Francesc Roca - President
T. 93 897 60 41
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
http://corcuitora.blogspot.comL’any 1904 es va fundar l’agrupació amb el nom “Societat Coral la Cuytora”. No va ser fins el 1952 que es va reorganitzar i va federar-se als Cors de Clavé. En aquells moments van a arribar a ser vuitanta cantaires i juntament amb els socis protectors en van ser un centenar.

L’any 2000 es va produir un canvi important. El que fins ara havia estat un cor d’homes passa a ser un cor mixt amb la incorporació de cinc dones. És també en aquest any que agafa la direcció de la coral la Sandra Segura, que continua fins a l'actualitat.

El 2004 es va celebrar el centenari de la creació de la coral amb actes que es van portar a terme durant tot l’any. Cal destacar, però, l’acte central en què es va presentar el nou estendard.

Actualment la Coral consta de vint i tres cantaires (catorze dones i nou homes). És un cor actiu que participa en els tradicionals concerts de Nadal, Festa de la Gent Gran i Festa Major del municipi. A més a més. cada any duu a terme les tradicionals caramelles pels carrers i rodalies del poble durant la Pasqua Florida.
A part de tot això, participa regularment en trobades corals arreu del país i en intercanvis amb d'altres corals, com també en diversos actes que organitza la Federació de Cors de Clavé.

Paral·lelament, la coral realitza cursos de formació per millorar el seu nivell musical i vocal i organitza seminaris de caire formatiu i assembleari per tal de millorar el funcionament intern de l'agrupació.