Grup de Teatre La Brillante - Castellolí

Publicado en Teatre

Contacte:
Joan Miquel
T. 630 97 93 16
T. 93 803 10 04
www.teatrelabrillante.com
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.El grup de Teatre La Brillante és el grup de teatre de Castellolí, i se’n coneix l’existència des de, almenys, 1924. El seu nom ve donat des del principi pel local La Brillante, també ubicat al mateix municipi, on s’assajava i es duia a terme les representacions.

S’acostumava a estrenar les obres per la Festa Major i es representava una obra llarga, habitualment un drama, i després un sainet perquè el públic sortís del teatre amb bon humor. Algunes de les obres que destaquen dels inicis del grup són “Maleïda, la guerra”, “Una pedra al pas”, “L’esposa”, “El contramestre”, “Els vells”, “La morena de Collblanc”, “L’exprés de la nit”, “L’amor vigila”, “El místic” i “La puntaire de la costa”. Amb títols com aquests el Grup de teatre La Brillante va començar a fer representacions per altres pobles com Odena i Marganell i més endavant a Montbui, El Bruc i Igualada.

Però el seu director era un home de criteris molt estrictes que censurava algunes escenes i a vegades les rebutjava del tot, fins que això va motivar que es trenquessin les relacions entre el director i el grup.

Cap als anys 40 el grup es trobava sense guia i durant uns anys algunes persones van dur la iniciativa d’organitzar i coordinar les representacions.

El 1945 va arribar en Carles Casanoves com a nou mestre de Castellolí i els propis components del grup van demanar-li que els dirigís. El grup va créixer i amb ell es va iniciar una segona i més llarga etapa del Grup de Teatre La Brillante. Conegut com el Sr. Carlos, li agradava aprofundir en el sentit del text i dels personatges i era exigent amb els actors. Els assaigs eren al mateix temps una tertúlia entre amics i una lliçó d’humanitats.

Cap als anys 50 es van incorporar joves actors que van donar aire fresc al grup. Però malauradament el nou impuls va durar poc. Les últimes representacions es van fer entre el 1958 i el 1962.

El 1987 gràcies a Manel Sanuï, i posteriorment al Martí Domingo, el teló de l’escenari de La Brillante es va aixecar de nou, amb molta energia i l’activitat s’ha mantingut viva fins avui.

Actualment el grup es composa de 14 persones i les obres són dirigides per diferents membres segons l’ocasió. Les representacions, amb un mínim d’una anual, s’assagen i s’estrenen al recent rehabilitat Teatre La Brillante i després es representen a altres teatres de la comarca.

Algunes de les obres representades més recents són: “Ens ha caigut la sogra”, “Catalans a la romana”, “Computer love”, “Besos”, “I tu què feies quan va morir Franco?” i “No et vesteixis per sopar”.