Teatre Nu - Igualada

Publicado en Teatre

Contacte:
Maria Hervàs - Responsable
T. 93 805 08 63
T. 677 51 96 25
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
www.teatrenu.comLa nostra és una companyia que es dedica a crear espectacles per infants. Ja fa vuit anys que vam començar a dedicar el nostre esforç a produir espectacles per un públic que no sempre s’ha considerat al mateix nivell que l’adult. La veritat és que el procés que ens ha portat a aquest punt ha estat això, un procés, i no pas una decisió presa ja d’entrada quan vam acabar els nostres estudis a l’Institut del Teatre de Barcelona.

Quan algú es vol dedicar professionalment a una cosa el primer que vol és poder viure d’allò que fa. I aquest va ser el nostre primer objectiu: viure del teatre. L’any 2000 vam estrenar l’home just i poc a poc aquest primer objectiu es va veure assolit. Evidentment, una companyia de teatre no és el millor negoci que hom pot endegar i segurament el primer és un objectiu que mai podrem donar del tot com acomplert.

Després de L’home just, van venir En Bolavà detectiu, Els nens de la meva escala, La ventafocs, La Lluna d’en Joan i Somnis d’Alícia. Si hi afegim l’Odissea, que vam estrenar quan encara alternàvem feina i estudis, la companyia ha creat fins avui set espectacles per infants i la veritat és que ens agrada tant aquesta feina, que no ens plantegem un canvi de direcció.

Els nens i les nenes gaudeixen de l’art, s’emocionen, són absolutament sensibles, són creadors de móns imaginaris i fantàstics, interpreten la realitat constantment, es qüestionen tot allò que no entenen i entenen tot el que se’ls explica bé. Són un públic extraordinari, i crear espectacles per a ells és un repte d’una magnitud tan gran que pot omplir qualsevol artista.

Els adults creiem que ho sabem tot sobre l’infant, però això només és perquè ens falla la memòria. Per a nosaltres cada nou espectacle és un exercici per superar aquesta amnesia.