Trabucaires d'Igualada "Els Voladors"

Publicado en Trabucaires

Contacte:
Toni Guix - President
T. 626 80 22 85
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
www.elsvoladors.catLa Colla de Trabucaires d'Igualada es crea per tal de donar a conèixer el fet trabucaire i recuperar una tradició molt vinculada a la ciutat d’Igualada i a la comarca de l’Anoia.

La colla està formada majoritàriament per gent jove, amb voluntat de fer sortides, cercaviles i actuacions, sobretot a Igualada i comarca, però també arreu dels Països Catalans.

A més, són objectius de la colla la promoció de la cultura catalana a través dels trabucaires i difondre el fet trabucaire entre la població, especialment entre els més joves.

La colla de trabucaires té un rerafons històric basat en les guerres del Bruc de 1808, però és un grup de cultura popular adaptat a l'actualitat. Els fets, popularment coneguts per la llegenda del “Timbaler del Bruc”, van tenir un fort protagonisme igualadí i anoienc. Tan és així que s’organitzaren diferents columnes de voluntaris (sometents), armats amb trabucs per tal de defensar la vila i la comarca de la invasió francesa. Prenent aquest referent, la colla es va crear l'any 2008 i durant aquest temps ha realitzat diferents sortides a la comarca i arreu del país.